#samomladost

NK MLADOST ŽDRALOVI

Proteklog vikenda, točnije u subotu 10.06. na stadionu Brdo u Ždralovima odražao se prvi po redu “Ždralovi Cup”, turnir za mlađe uzrasne kategorije.

Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa (uzrast 2012.) s ukupno više od 200 djece. Svoje mjesto na turniru pronašle su sljedeće momčadi: No Limit Tvin, NK Graničar Đurđevac (dvije ekipe), NK Zadar, NK Vrbovec, NK Studentski grad, NK Radnik Križevci, GNK Dinamo Zg OŠ, NK Pitomača, NK Čazma, NK Dubrava Tim kabel, NK Slaven Belupo, NK Sloga Nova Gradiška, NK Bjelovar te domaća Mladost s po dvije ekipe.

Uz obilje sreće i veselja malih dječaka prošle su utakmice po skupinama nakon kojih su usljedile četvrtfinalne utakmice. Svoj plasman u toj fazi turnira osigurale su ekipe NK Graničar Đurđevac, NK Radnik Križevci, NK Dubrava Tim Kabel , NK Bjelovar , No limit Tvin te dvije ekipe NK Mladosti Ždralovi.

Svoje mjesto u polufinalu turnira mogle su pronaći samo 4 momčadi. U prvoj polufinalnoj utakmici NK Graničar Đurđevac pobijedio je NK Mladost Ždralovi rezultatom  3:0 dok je u drugoj polufinalnoj utakmici NK Dubrava Tim Kabel bio bolji od NK Radnik Križevci rezultatom 1:0. 

U utakmici za treće mjesto NK Radnik Križevci bio je spretniji i sretniji od NK Mladosti Ždralovi nakon izvođenja sedmeraca 0:0 (5:4).

Naslov prvaka pripao je ekipi NK Dubrava Tim Kabel koji je do ove laskave titule došao nakon neriješenog (0:0) rezultata u regularnom tijeku utakmice protiv đurđevačkog Graničara, ali i zato što je bio bolji u izvođenju penala.

Najboljim vratarom turnira proglašen je Marko Horvat iz ekipe NK Dubrava Tim Kabel, dok je najboljim igračem turnira proglašen je Vito Pandur, a najbolji strijelac bio je Luka Vokšan, oba iz đurđevačkog Graničara.

“Sretni smo što smo nakon više od deset godina ponovno organizirali turnir za mlađe kategorije, a posebno nas veseli što su na turniru sudjelovale ekipe iz gotovo cijele Hrvatske. Ovo je još jedan pokazatelj da zadnjih godina rastemo kao klub i da ćemo kao klub u budućnosti još više brige posvetiti djeci i trenerima u našoj školi nogometa. Turnir je protekao u sjajnoj i prijateljskoj atmosferi, uz pohvale gostiju na odličnoj organizaciji. Iduće godine imamo želju da ovaj turnir postane međunarodni” rekao je Ivan Nikolić, voditelj škole nogometa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

POVEZANE VIJESTI