#samomladost

NK MLADOST ŽDRALOVI

Novo trenersko pojačanje u našem klubu je Mario Kos. Zajedno sa svojim stručnim stožerom te prvim pomoćnim trenerom Dejanom Drenovcem sjest će na klupu juniora, momčadi koja se ove godine natječe u 1. HNL za juniore.

Svoj nogometni put započeo je u susjednom klubu, a radom i zalaganjem uspio je provesti i nekoliko godina u profesionalizmu.

“Krenuo sam s trenerskim radom u školi nogometa NK Bjelovara gdje sam imao prilike raditi u svim uzrastima od U-8 do juniora. Dvije i pol godine vodio sam seniorsku ekipu NK Bjelovara. Proveo sam četri lijepe godine u NK Osijeku gdje sam imao priliku upoznati kako funkcionira profesionalni klub i koji su zahtjevi jednog takvog kluba. Isto tako, proveo sam i tri godine u amaterskim klubovima Dinamu Predavcu i Mladosti Molve gdje se sve zasniva na ljubavi pojedinaca prema klubu i zajednici.”

Svojim najvećim uspjehom ističe razvoj mladih igrača u kvalitetne igrače, ali i osobe van terena.

U seniorskom nogometu je to svakako 2. mjesto u 3.HNL Istok s momčadi NK Bjelovar koja je bila sastavljena od igrača poniklih u školi nogometa te imala prosjek od samo 20 godina. Tu je svakako i plasman u osmine finale Hrvatskog kupa u kojem smo nesretno izgubili u Bjelovaru od GNK Dinamo 2:1. Što se tiće mlađih uzrasta, plasman u polufinale juniorskog kupa i plasman na PH s uzrastom U-15 gdje smo te godine bili peta ekipa u Hrvatskoj. Ipak najveći uspjeh smatram to što smo uspjeli stvoriti jako puno igrača i u jednom trenutku smo imali više od deset igrača u Dinamu, Hajduku, Lokomotivi, Rijeci i Osijeku od kojih neki poput Hudećeka, Brezine i Jakšića igraju danas tu u seniorima Ždralova, a nekolicina u seniorskoj ekipi Bjelovara dok nekolicina njih danas igra u inozemnim klubovima u prvom i drugom rangu natjecanja.”

Visoka klupska organizacija te sjajni uvjeti za rad motivirali su ga na dolazak u Mladost.

“Iskreno prilika da radim u svom gradu je ono što najviše volim, a uz to i rad sa mladim, talentiranim igračima. Uz sve to, sama organizacija kluba je na visokom nivou. U klubu sve savršeno funkcionira i ljudi koji vode klub nam omogućavaju uvjete za rad koje samo možemo poželjeti. Ovom prilikom želim se zahvaliti svima njima na podršci koju imam od samog dolaska u klub.”

Svoju novu ekipu dobro je upoznao, a ista će se bazirati na domaćim, talentiranim igračima.

Ekipa je trenutno u stvaranju i zadnjih desetak dana razgovaramo sa dosta igrača i sada vec mogu reci da ćemo imati dobru ekipu. Mogu najaviti da će u ekipu biti petnaestak igraća iz škole nogometa Ždralova i Bjelovara jer nam je cilj da imamo sto je vise moguće domaćih igrača, a ostatak ekipe ce biti iz drugih nogometnih sredina.

Svjestan težine posla koji je pred cijelom ekipom, trener Kos vjeruje kako će uspjeti u svom naumu.

“Očekujem da pokažemo da možemo ravnopravno igrati sa svim ekipama 1. HNL i da ćemo u ovoj sezoni uspjeti ostvariti plasman koji će omogućiti i sljedećoj generaciji koja dolazi takmičenje u tom elitnom juniorskom rangu natjecanja. Svjesni smo da neće biti lako, ali vjerujemo da to možemo ostvariti.”

Vjeruje kako samo ozbiljnim pristupom uz reda, rad i disciplinu mogu se postići traženi rezultati, a isto će tražiti od svojih igrača.

Tražiti ću red, rad i disciplinu od svakog igrača koji će biti dio naše ekipe. Ovo je ozbiljan rang takmičenja i osim sto ćemo igrati 1. HNL, želimo podignuti i nivo rada kroz cijelu sezonu na tu razinu. U pripremnom razdoblju imati ćemo dvije aktivnosti dnevno koje uključuju i dvije utakmice srijedom i subotom. Omogućit ćemo igračima da kroz utakmice i treninge napreduju i da kroz ovih godinu dana postanu znatno bolji igrači nego što su bili. Cilj nam je također da što više njih u sljedećoj sezoni zaigra seniorski nogomet u 2. NL, a možda i netko od njih i u 1. NL.

Za održavanje sjajne forme igrača svoje ekipe potreban, Kos odabrao je i svoj suradnike.

Prvi pomoćni trener će mi biti Dejan Drenovac, trener s kojim sam surađivao u Bjelovaru i koji osim što je bio vrhunski nogometaš je i dokazani stručnjak u radu s mlađim uzrastima. Trener koji je između ostalog radio i s dosta igrača u pionirskoj dobi koji će biti dio juniorske ekipe. Kondicijski trener je Antonio Komljenović, a trener vratara Antonio Cvančić s kojim sam imao priliku uspješno surađivati u ranijem razdoblju trenerske karijere.

Za kraj, Kos se zahvaljuje kolegama trenerima na velikoj dobrodošlici.

Ovom prilikom bi se zahvalio i dvojici kolega, trenera koji vode stručni rad u školi nogometa Ivanu Nikoliću i Ivici Zelenbrzu s kojima od dolaska u klub svakodnevno surađujem i koji su aktivno uključeni u stvaranje ekipe i planiranje aktivnosti koje ćemo imati u sljedećem razdoblju. Isto tako zahvalio bi se direktoru Vjeki Ćalušiću koji nam je na raspolaganju 24h na dan i koji nam je olakšao da se snađemo prve dane u novoj sredini.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

POVEZANE VIJESTI